Член Координаційної ради Громадського руху «Український вибір» Юрій Загородній в інтерв'ю виданню «Аргументи і Факти» розповів про непрофесіоналізм нової влади і шляхи виходу із кризи.

«До влади прийшла вчорашня опозиція, тому абсолютно прогнозованою була поява на високих посадах осіб з помаранчевої команди. Але, по суті, до влади дорвалися представники великого олігархату», - так прокоментував Загородній нові призначення посадових осіб. Що стосується корупції, то, на думку експерта, вона не має політичного забарвлення і процвітатиме за будь-якої влади доти, поки не буде вжито заходів для її викорінювання.

«Поки хабарники відчуватимуть себе безкарними, поки суспільство закриватиме на це очі, поки закон не буде суворий однаково до всіх, нічого не зміниться. Завдання влади створити такі умови і у державному апараті, і в суспільстві, коли дача та одержання хабара будуть неможливі», - вважає Загородній.

Він переконаний у тому, що державний апарат повинен формуватися з професіоналів і порядних людей.

Однак за останні десять років система державного управління деградувала настільки, що люди не вірять в її справедливість «І вони мають рацію. Кадрова чехарда, безвідповідальність чиновників, тотальна корупція, соціальна несправедливість, вибіркове правосуддя... Систему треба міняти. Далі безкарно попирати права громадян не дозволять самі громадяни», - підкреслив експерт.

На його думку, єдиним виходом із політичної кризи є консолідація громадян України й об'єднання навколо спільних цілей: народовладдя, децентралізація влади, федеративний устрій держави, всіх тих ідей, про які говорить «Український вибір».

«Україна вже не зможе жити по-старому. Люди втомилися мовчати і терпіти. Вони хочуть жити у вільній демократичній країні. Влада повинна навести лад у державі, повернутися обличчям до народу, почути його. Якщо цього не відбудеться - буде нова революція і нова влада», - підсумував Загородній.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

641