Секвестр бюджету не торкнеться соціально незахищених верств населення. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив журналістам в.о. голови ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Секвестр бюджету однозначно відбудеться. Статті, за якими він пройде, зараз обговорюються... Реально треба скоротити бюджет десь на 50-55 млрд грн», - сказав він.

Соболєв повідомив, що секвестр торкнеться пенсійного забезпечення за рахунок обмеження верхньої межі пенсії. Також будуть скорочені витрати органів виконавчої влади та низки програм під державні гарантії. «Це так звані «інвестиційні» програми, хоча там інвестиційної складової немає - там одні корупційні складові», - акцентував політик.

Також за словами Соболєва, будуть внесені серйозні зміни в закон «Про державні закупівлі». «Це дозволить різко зменшити кошти, що надходять на держзакупівлю, а ми знаємо, що «відкати» становили 60-70%», - сказав він.

«Це не позиція уряду, це список питань...вважаю, що за жодним пунктом, який стосується незахищених верств населення, рішення не ухвалювалися», - резюмував він.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

978