Українських молодих учених ставлять в умови виживання, скасовуючи рішення Президента про збільшення розміру премії гаранта й обмежуючи гранти Кабінету Міністрів. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у сказав глава Дніпропетровської міської ради молодих учених Олег Хоменко.

«Це, звичайно, погано. Ми кинуті на виживання. І стаємо «науковими рабами». Роблять все, що завгодно лише б не платити», - сказав Хоменко.

На його думку, в цьому винна нинішня політична ситуація в країні. «Йде перебудова політичної ситуації. І упор робиться на міжнародний імідж країни. Поки не відновлять обличчя Президента України, уряду, ніяких покращень не буде», - вважає він.

«У нас і так багато грантів. Ми не замикаємося тільки на президентській та урядовій премії, а беремо участь у конкурсах на європейські та міжнародні гранти», - пояснює голова ради.

Нагадаємо, в розробленому Мінфіном Плані заходів та реалізації Програми діяльності Кабміну пропонується скасувати рішення щодо збільшення розміру премії Президента України для молодих учених, а також обмежити кількість грантів КМУ колективам молодих учених для проведення наукових досліджень та науково-технічних розробок за пріоритетним напрямами розвитку науки і техніки (не більше 10 грантів на загальну суму 1 млн грн).

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

602