Німецький уряд наполягає на проведенні міжнародного розслідування вбивства людей снайперами у центрі Києва, повідомляє німецьке ділове видання Handelsblatt, цитуючи відповідь держсекретаря з питань Європи в МЗС Німеччини Міхаеля Рота на запит віце-голови фракції «Лівих» у Бундестазі Сари Вагенкнехт.

«Німецький уряд спільно зі своїми партнерами в Євросоюзі виступає за проведення розслідування із залученням низки міжнародних установ - усіх актів насильства в Києві, у тому числі тих, що сталися в період з 18 по 20 лютого 2014 року», - йдеться в документі. Раніше канцлер Ангела Меркель уже зазначала, що розслідування цих подій «відповідає інтересам усіх сторін». Як нагадує видання, в ході сутичок демонстрантів з поліцією загинули близько ста людей. Події залишаються не розслідуваними.

Між тим російські державні ЗМІ навели свої докази того, що кривавий переворот в Україні був нібито підлаштований самою тодішньою опозицією. «Поживу» для подібних заяв дав російській стороні міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает, який сказав у ході секретної телефонної розмови з верховним представником ЄС Кетрін Ештон про те, що «снайпери, які стріляли на влучення у людей на Майдані Незалежності, могли бути найняті опозицією».

Своя версія подій на Майдані є і у міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, який заявив, що відповідальність за бійню в Києві несуть якісь треті, неукраїнські сили. Командири спецпідрозділів, які брали участь у тих подіях, у свою чергу, спростовують, що стріляли на влучення. «Ми нікого не вбили, ми стріляли тільки по ногах», - заявив командир спецпідрозділу «Омега» Анатолій Стрельченко. І записи переговорів, йдеться в статті, підтверджують це.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

727