США мають намір надати Україні допомогу в пошуку та поверненні корупційних доходів колишніх посадовців, повідомляється в прес-релізі Державного департаменту, поширеному в середу, 12 березня, за підсумками візиту до Вашингтона прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в розділі про «негайну допомогу», яку США мають намір надати Україні.

«Підтримувати зусилля щодо повернення активів. Команди Міністерства юстиції і ФБР уже перебувають в Україні, щоб надати стратегічні консультації і нарощувати потенціал для знаходження корупційних доходів колишніх посадових осіб», - йдеться в повідомленні.

Крім того, Держдеп надасть додаткову допомогу та технічну експертизу для «двосторонніх і багатосторонніх зусиль, щоб спростити Україні повернення цих активів, що знаходяться у зарубіжних фінансових інституціях», передає «Інтерфакс-Україна».

У розділі про надання Україні «нової технічної допомоги для управління економічними проблемами» сказано, що США нададуть експертну допомогу українським Міністерству фінансів і Центрального банку для подолання короткострокових економічних проблем.

«Міністерство фінансів уже спрямувало експерта, і Сполучені Штати готові надати додаткову допомогу Україні для короткострокових економічних та фінансових потреб», - наголошується в прес-релізі.

Нагадаємо, у Білому Домі 12 березня відбулася зустріч президента США Барака Обами з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

529