Сьогодні вночі у центрі Києва на вулиці Московській невідомі озброєні люди здійснили спробу захоплення відділення Українського Бізнес Банку.

У відділення увірвалися 20 озброєних чоловіків у масках і намагалися потрапити у сховище, в якому, за інформацією джерел, знаходиться значна сума грошей.

О 2.49 загарбники випустили одного з охоронців. Він розповів, що банда добре організована й озброєна пістолетами та автоматами. Охоронців роззброїли і закрили в окремому приміщенні. Охоронець підтвердив, що невідомі намагаються проникнути в сховище, повідомляє «УНІАН».

О 3.10 до правоохоронців біля відділення банку прибуло підкріплення - бійці «Титану».

Потім невідомі в масках випустили ще 5 охоронців.

Останній із звільнених з будівлі охоронців розповів, що перед тим як випустити, до нього підійшов чоловік у балаклаві і сказав, що вони не збираються грабувати банк, а лише взяли його під охорону. Крім того, невідомий повідомив охоронцю, що зброю, відібрана в охорони, вони опишуть і повернуть у процесі переговорів. З ким і про що будуть вестися переговори, хлопець не повідомив.

Між тим, і в «Самообороні Майдану», і в «Правому секторі» спростували причетність своїх людей до захоплення банку.

О 3.58 відбулися переговори представників «Самооборони Майдану» і чоловіків у масках. За результатами переговорів загарбники погодилися здатися і звільнити банк. До входу в будівлю підігнали автобус, який повинен їх забрати.

О 4.19 невідомі, які захопили банк, здали зброю, відібрану в охорони, та один автомат Калашникова. До будівлі під'їхало 10 бійців спецпідрозділу «Альфа».

О 5.06 молодиків вивели з банку. Всі вони спортивної статури в масках, деякі у камуфляжі. Розмовляли з російським акцентом. На виході їх обшукали і забрали зброю. Вилучено не менше чотирьох автоматів Калашникова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

937