Генеральна прокуратура України закликає представників ЗМІ до співпраці в питанні відстежування і документування фактів порушення прав журналістів, повідомили Forum'у в прес-службі ГПУ.

«Останнім часом випадки перешкоджання у здійсненні професійної діяльності журналістів, їх викрадення і побиття - отримали безпрецедентно масовий характер на території Автономної республіки Крим. Органи прокуратури відстежують такі факти і вживають заходів реагування на ці кричущі порушення законності. Для забезпечення реагування на такі випадки, Генеральна прокуратура України звертається до представників ЗМІ із проханням за кожним фактом утиску свободи слова, перешкоджання у здійсненні професійної діяльності, порушення прав людини звертатися з офіційними заявами до органів правопорядку та прокуратури», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Генеральна прокуратура гарантує здійснення правового реагування на скоєння правопорушень щодо журналістів, і контролюватиме розслідування кожного такого факту. Так, органи прокуратури реагують на всі факти нападів на журналістів на території України, незалежно від їхнього громадянства і місця роботи.

«Утиск свободи слова є замахом на інформаційну безпеку країни, що є вагомою складовою суверенітету нашої держави. Тому перешкоджання журналістам у здійсненні їхніх професійних обов'язків є одночасно порушенням права кожного громадянина України і світу в цілому на отримання об'єктивної інформації. Ми не повинні допустити замовчування гострих подій, як на території Криму, так і в інших областях», - підкреслили в ГПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

689