Перш ніж вирішувати питання членства України в Європейському Союзі варто розібратися з Угодою про асоціацію. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу висловив голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський.

«Потрібно почати з Асоціації. Без цього членство в ЄС не буде реалістичним. Потрібно спочатку побудувати стратегію і, так сказати, відповідати на питання вчасно», - вважає Томбінський.

За його словами, сам факт підписання Угоди про асоціацію з ЄС під сумнів не ставиться. Проблема в тому, що цей документ готувався, коли діяла Конституція 2010 року. Тому, підкреслив представник Євросоюзу, зараз важливо зрозуміти, як діяти в рамках Конституції 2004 року.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Ради ЄС Герман ван Ромпей заявив про готовність ЄС підписати політичну частину Угоди про асоціацію з Україною до 25 травня.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив про намір Брюсселя в односторонньому порядку ввести в дію положення зони вільної торгівлі з Україною в частині імпорту товарів.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

747