Україна направила Російській Федерації запит на проведення надзвичайного спостережного польоту над територією цієї держави. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він нагадав, що Україна і РФ є сторонами Договору про відкрите небо, який передбачає можливість проведення спостережних польотів країнами-учасницями або групами країн-учасниць над територіями один одного з використанням апаратури спостереження.

За його словами, цей документ надає можливість спостереження будь-якої точки держави, в якій здійснюється політ.

«У зв'язку з цим Україна 11 березня спрямувала Росії каналами зв'язку ОБСЄ запит на проведення надзвичайного спостережного польоту над російською територією згідно з розділом 3 доповнення L цього договору. Згідно з його умовами, російська сторона має надати відповідь протягом 24 годин, тобто орієнтовно до 18.30 12 березня», - зазначив він.

Перебийніс наголосив, що Україна сподівається на згоду РФ щодо проведення такого польоту, «який би дозволив усунути занепокоєння, що існують в Україні щодо військової діяльності, яка здійснюється РФ».


Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

740