Новий міністр молоді та спорту України взагалі жодним чином не пов'язаний зі спортом, йому не потрібен спорт, у нього більше патріотичні погляди. Про це, реагуючи на суттєву економію на спорті, яку передбачає програма нового уряду, в коментарі «From-UA» заявив нападник ФК «Дніпро» і збірної України Роман Зозуля.

За словами футболіста, ця ситуація призведе до того, що спортсмени знову почнуть шукати варіанти в інших країнах.

«Патріотизм патріотизмом, але оскільки вік спортсмена недовгий, то вони намагаються використовувати його максимально вигідно з фінансової точки зору. Кожен замислюється про своє майбутнє. Чому хороші тренери їдуть? Тому що тут дуже важко утримувати сім'ю», - упевнений спортсмен.

На думку Зозулі, українці - спортивна нація. «Останнім часом не було помітного поліпшення, але й не було гірше. Стипендії, які були, суттєво допомагали, хлопці планували своє майбутнє, не замислювалися над побутовими питаннями, а спокійно працювали. Наразі хлопці поїхали на етап Кубка світу за свої гроші. І скільки це ще триватиме, я не знаю. Але я думаю, що з часом це все одно позначиться на спортивних результатах не в кращий бік», - застерігає він.

Зозуля також звернув увагу на те, що за кордоном іноді українських спортсменів цінують більше, ніж у нас. «І багато хто хоче синицю в руках, а не «годування завтраками», - підсумував футболіст.

Нагадаємо, програма нового уряду передбачає істотну економію на спорті, а саме: було вирішено перенести терміни введення збільшених норм витрат на забезпечення харчування і ліків для спортсменів; виключити бюджетне фінансування Євробаскету-2015; перейти від утримання центрів олімпійської підготовки до оплати наданих ними послуг; скоротити витрати на фізкультурно-спортивні заходи і молодіжні організації. Також уряд хоче переглянути розміри винагород спортсменам - чемпіонам та призерам спортивних змагань і ввести часткову оплату за навчання в дитячо-юнацьких спортивних школах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

980