За основу економічної політики України повинні бути закладені три магістральні напрями: дерегуляція, боротьба з корупцією та економія бюджетних коштів без шкоди для незахищених верств населення. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив перший заступник глави фракції ПР у парламенті Михайло Чечетов.

«Якщо відштовхуватися від сьогоднішньої ситуації, видно три точки, на які можна спиратися у вибудовуванні економічної політики. Перша магістральна лінія - дерегуляція економіки та створення сприятливих умов для малого бізнесу та підприємництва, оскільки вони формують середній клас. А чисельність середнього класу забезпечує стійкість державного корабля. Також важливим є створення нормальних інституційних умов залучення інвестицій. Друга - це боротьба з корупцією. В цій частині новий закон про держзакупівлі повинен бути максимально прозорим. Адже найбільша корупція у сфері державних закупівель. Люди пристосовуються до будь-якого закону, і тут усі лазівки повинні бути перекриті», - пояснив він.

Крім того, за словами Чечетова, на сьогоднішній момент країні потрібно істотно скоротити витрати державного бюджету. «Третя магістральна лінія - режим економії. Він зводитися до того, щоб стиснути всіх. Але! Найменш забезпечені верстви населення повинні бути захищені. Тут має бути чіткий механізм адресних дотацій. Ми повинні піти від усередненості, мовляв, давай всім однаково - і тому, у кого подвійний шар масла, і тому, хто масло бачить тільки по телевізору», - підкреслив «регіонал».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

905