«Крок на місці - і ми котимося назад». Так у коментарі «From-UA» народний депутат від Партії регіонів, олімпійський чемпіон Ельбрус Тедеєв відреагував на суттєву економію на спорті, яку передбачає програма нового уряду.

Народний депутат упевнений, що треба максимально залучати кошти для того, щоб цієї економії не було.

«Керівники національних федерацій олімпійських видів спорту також повинні залучати інвестиції позабюджетних коштів - те, що ми завжди робили і завдяки цьому трималися на плаву. Тут не треба винаходити колесо: витратили бюджетний рубль - 50 копійок повинні знаходити самі для того, щоб не зупинялися процеси підготовки, внутрішні змагальні процеси, міжнародні збори», - перерахував депутат, який сам у минулому став призером Олімпіади.

Тим не менш, Ельбрус Тедеєв вважає своїх колег оптимістами й обіцяє підставити плече новому міністру там, де буде конструктив.

«Мені дуже шкода свого колегу Олександра Волкова, який очолює федерацію баскетболу України і який доклав максимальні зусилля для того, щоб залучити на територію України цей грандіозний спортивний форум, але, на жаль, через ситуацію, що склалася, не тільки спортивні, а й культурні заходи можуть не відбутися, - зазначив Тедеєв. - Тим більше що і Чехія, і Словаччина, і Німеччина, і Франція хочуть провести Євробаскет-2015 у себе. Євро-2012 було візитною карткою нашої країни, і відмовлятися від Євробаскету треба в останню чергу».

«Для нас і для Олександра Волкова це була дуже важка боротьба для того, щоб Україна перемогла. І, звичайно, треба залучити всі здорові сили, щоб ми його провели у себе. Треба підтримати приватних інвесторів, які готові будувати спорткомплекси. Треба дати їм усі можливі пільги для того, щоб Євробаскет проходив у нас», - додав Ельбрус Тедеєв з приводу небезпеки зриву Євробаскету у зв'язку з важкою політичною та економічною ситуацією в Україні.

Нагадаємо, в розробленому Мінфіном Плані заходів та реалізації Програми діяльності Кабміну пропонується відмовитися від бюджетного фінансування підготовки та проведення Євробаскету-2015, перейти від утримання центрів олімпійської підготовки до оплати наданих ними послуг, скоротити витрати на фінансування заходів фізкультурно-спортивних, молодіжних та дитячих громадських організацій, переглянути розміри винагород спортсменам України, а також ввести часткову оплату за навчання в дитячо-юнацьких спортивних школах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

607