У Києві десять осіб потрапили до лікарні після вживання продуктів з кулінарного цеху одного зі столичних супермаркетів. У шести із них - харчова токсикоінфекція, ще у чотирьох - гострий гастроентероколіт, повідомили сьогодні в столичному управлінні Державної санітарно-епідеміологічної служби.

«Хворі пов'язують своє захворювання із вживанням харчових продуктів, виготовлених у кулінарному цеху супермаркету. Всі десять хворих госпіталізовані в інфекційні відділення медичних установ столиці», - повідомили в СЕС.

Фахівці служби відібрали зразки продуктів для бактеріологічного дослідження. У 15 працівників супермаркету взято матеріал для дослідження на носійство патогенної мікрофлори та визначення збудників кишкових інфекцій.

У результаті досліджень виявилося, що в плові з курячим м'ясом є патогенний стафілокок. 9 працівників супермаркету виявилися носіями шкідливої бактерії, їх усунули від роботи.

Санітарні лікарі заборонили експлуатувати кулінарний цех і супермаркет й оштрафували за реалізацію продукції, яка не відповідає встановленим вимогам.

Станом на 12 березня, п'ятеро постраждалих виписані з лікарень, інші п'ять перебувають на стаціонарному лікуванні, стан хворих стабільний, вони готуються до виписки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

894