Новий уряд України є нелегітимним, оскільки прийшов до влади внаслідок перевороту, який підтримали іноземні сили, вважає професор економіки в Університеті Оттави, керівник Центру дослідження глобалізації Мішель Чоссудовський.

В інтерв'ю радіостанції «Голос Росії» експерт застеріг, що ситуація, яка складається в Україні і навколо неї, вкрай небезпечна, оскільки загрожує військовим протистоянням США і Росії.

«Я маю сказати, що цей уряд (України) є нелегітимним, оскільки за жодних обставин не можна скидати президента шляхом голосування в парламенті. Парламент може змінити уряд, призначити нового прем'єр-міністра парламентським голосуванням, але, звичайно ж, не можна змістити президента в умовах, які характеризуються ознаками бунту, що передувало цим подіям», - підкреслив експерт.

За словами Чоссудовського, не може не насторожувати той факт, що в коаліційний уряд України інтегровані неонацисти, які отримали в ньому контроль над силовим блоком.

«Головні портфелі у складі цього уряду все ще належать іншим партіям коаліції, але неонацистські партії «Свобода» і «Правий сектор» контролюють національний комітет з оборони та національної безпеки, який курує збройні сили, поліцію, розвідку, і цей комітет зараз віддає накази щодо розміщення збройних сил».

При цьому, зазначає Чоссудовський, ці люди, які зараз відповідають за національну безпеку країни, не є самостійними і на ділі не ухвалюють рішень.

«Весь цей переворот був підтриманий ззовні з метою приходу до влади політичних маріонеток. І вони вирішили посадити у владу неонацистських маріонеток з тієї простої причини, що ці особи підкоряються наказам, а накази виходитимуть із Вашингтона і Брюсселя», - стверджує експерт.

На думку вченого, в Україні реалізується «сценарій створення нестабільності, тривалого хаосу, сполученого з іншими діями на дипломатичному та економічному рівні».

У сфері економіки, прогнозує він, населення України очікує зубожіння в результаті дій іноземних кредиторів і МВФ. «Іноземні кредитори вже обіцяли новому урядові допомогу і гроші. Але, знаючи логіку реформ МВФ, це уявні гроші, тому що, якщо вони дають мільярди доларів у борг новому уряду, ці гроші вже призначені на оплату боргів. Таким чином, країна потрапить у ситуацію постійного, всезростаючого боргу, сполученого з певними умовами - заморожування заробітної плати і пенсій тощо. Іншими словами, сценарій економічного колапсу вже розгортається», - попереджає Чоссудовський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

910