Скасування пільг для українських книговидавців, яке заплановане урядом, свідчитиме про некомпетентність Кабінету Міністрів. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у сказав український видавець і письменник Дмитро Капранов.

«Якщо уряд дійсно збирається скасувати податкові пільги українським книгам - це ознака його некомпетентності та професійної непридатності. У січні 2004 року уряд України це вже робив. Це повністю зупинило виробництво книг і книжкову торгівлю», - сказав Капранов.

Він нагадав, що тоді через шість місяців пільги довелося повернути.

«Але результат цієї зупинки відчувався ще кілька років. Книжковий ринок України окупований російською книжкою, а тому без пільг українська книга загине остаточно. Що робитимемо ми, якщо пільги дійсно скасують? Ми загинемо.

Але це не буде тихе банкрутство. Ми привеземо в Кабмін усі книги з нашого складу і спалимо їх так, щоб дим був не гіршим від шин. Книжок у нас багато, тому багаття горітиме кілька днів. Ми пробували це вже 4 лютого 2004 року. Якщо Яценюк такий ідіот, він має шанс прославитися на весь світ - далеко не кожен прем'єр доводить країну до того, що в ній горять книги», - каже він.

Нагадаємо, в розробленому Мінфіном Плані заходів і реалізації Програми діяльності Кабміну пропонується ліквідувати податкові пільги та інші преференції у видавничій галузі, а також преференції в книговидавничій справі.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

780