В Україні необхідно запроваджувати мита на іноземні, зокрема російські книги. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловила народний депутат України (фракція «Свобода») Ірина Фаріон.

«Скасування пільг для українських книговидавців, як заплановано в програмі уряду, потрібно реалізовувати. Але ми з Русланом Кошулинським (віце-спікер Верховної Ради України. - Ред.) зареєстрували законопроект про зменшення податкової ставки на українську книгу і замість цього запровадження мит на іноземну. На жаль, раніше, наш законопроект не ухвалили, але ми зареєструємо і повернемо його на розгляд парламенту», - сказала Фаріон.

На її думку, податком повинні обкладатися не вітчизняні, а закордонні видання.

«Книги чужою мовою обов'язково повинні обкладатися податком в Україні. Нам потрібно не просто зняти податки з нашої книги, але й обкласти ним іноземний товар, особливо той, який йде з Росії», - каже вона.

Нагадаємо, в розробленому Мінфіном Плані заходів та реалізації Програми діяльності Кабміну пропонується ліквідувати податкові пільги та інші преференції у видавничій галузі, а також преференції в книговидавничій справі.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

589