Новини про прийдешнє зниження соціальних виплат - елемент інформаційної війни РФ проти України. Про це в коментарі Forum'у заявив секретар Комітету з питань соціальної політики та праці ВРУ, народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Андрій Павловський.

«Хочу підтвердити слова міністра соціальної політики Людмили Денисової. Наскільки мені відомо, її відомство, що є профільним і ключовим, не планувало ніякого скорочення соціальних витрат, а саме зменшення пенсій пенсіонерам, які працюють, або скорочення надбавок лікарям «швидкої допомоги». А такого роду заяви - елемент інформаційної війни, яку веде проти нас Росія, окупувавши Крим. У РФ хочуть викликати ще й соціальну дестабілізацію в Україні. Прошу журналістів не брати участі в такій брудній російській кампанії, не поширювати чутки. Поки ви не побачили документ, постанову уряду, не потрібно поширювати інформацію, яка не підтверджується з офіційних джерел», - підкреслив він.

У той же час Павловський зазначив, що Кабмін України дійсно планує скоротити видаткову частину Бюджету-2014. «Уряд хоче проводити бюджетну економію, знизити витрати, в першу чергу на утримання бюрократичного апарату, міністерств, відомств і т.д. Буде скорочення поточних витрат. Також буде розпроданий автопарк Кабінету Міністрів, міністерств, скорочені витрати на відрядження, перельоти літаками. Чекають скорочення певні державні програми, яких було 48, але вони не фінансувалися, але з року в рік урядом закладалися в Бюджет, що його роздувало, збільшувало фантомні витрати», - пояснив він.

Нагадаємо, Міністерство фінансів ініціює скорочення виплат пенсій пенсіонерам, які працюють.

Про це йдеться в розробленому Мінфіном Плані заходів та реалізації Програми діяльності Кабміну, який спрямований у Мінекономіки.

Мінфін пропонує розробити зміни до закону «Про обов'язкове пенсійне страхування», які б передбачали виплату пенсіонерам, які працюють, 50% призначеної пенсії.

При цьому розмір виплат пропонується не робити нижчим від рівня мінімальної пенсії за віком.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

963