У пенсійній реформі головним питанням має бути не вік громадян, а впровадження нових стандартів. Про це в коментарі Forum'у заявив заступник голови Комітету з питань соціальної політики та праці ВРУ, народний депутат від фракції «УДАР» Павло Розенко.

«Настав час нової пенсійної реформи. Безумовно, перше, про що має дбати влада, це впровадження справедливості у пенсійне формування. Потрібно відійти від системності, навести лад у пенсійній системі. Такий законопроект уже напрацьований. Крім того, наша фракція наполягатиме на впровадженні другого рівня пенсійного страхування, зокрема, накопичувальної системи. Тобто, у пенсійних перетвореннях потрібно дивитися не назад, а вперед», - сказав він, відповідаючи на запитання, чому влада, яка будучи в опозиції наполягала на скасуванні «пенсійної реформи», сьогодні вже не порушує це питання.

Він підкреслив, що головним питанням у цій реформі має бути не зменшення пенсійного віку, а формування нової пенсійної системи України.

Крім того, Розенко вважає, що думка про необхідність стабільної фінансової системи для формування довіри населення до накопичувальної пенсійної системи помилкова.

«Це міф. Саме для стабільності фінансової системи, розвитку економіки, фінансового ринку впровадження накопичувальної системи буде сигналом для розвитку. Більш того, накопичувальну систему потрібно вводити не одномоментно, а поступово, попередньо виділивши два роки на експеримент».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

823