На думку Віктора Медведчука, політична частина Угоди про асоціацію з ЄС не враховує різноманітності України, тому її підписання тільки посилить і закріпить розкол країни.

«Підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС, яке в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця анонсував на 17 або 21 березня, посилить і закріпить розкол України. Такий висновок випливає із заяви колишнього федерального канцлера Німеччини Герхарда Шредера. У Брюсселі не розуміють, що документ не враховує різноманітності країни, переконаний Шредер, а тому покладений за його основу принцип «або з нами, або з Росією» не принесе користі Україні, яка потребує не політичної агітації, а якнайшвидшого відновлення економіки», - пише Медведчук у своєму блозі.

Лідер «Українського вибору» зазначив, що Шредер очолював німецький уряд у часи «помаранчевої» революції «і про особисті якості багатьох персонажів з команди «любих друзів» знає не з чуток».

Політик підтримав думку колишнього федерального канцлера про те, що обіцяні один-два мільярди західної допомоги ризикують осісти в чиїхось кишенях. «В Україні у високі кабінети знову прорвалися чиновники, які замішані в корупційних скандалах і мають прямий стосунок до бізнес-структур. Замість вирішення нагальних проблем вони зайнялися переділом держвласності і фінансових потоків. Схеми залишилися колишніми, змінилися тільки так звані смотрящі», - підкреслив Медведчук.

Він здивований тим, що цього «не помічають» європейські політики, які ще недавно кричали про те, що корупція - одна з головних перешкод для євроінтеграції України. «Більше того, про боротьбу із корупцією йдеться в тексті самої Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Але, мабуть, за новими європейськими стандартами, те, що ще недавно вважалося корупцією, тепер, за угодної єврочиновникам влади, може гордо іменуватися реформами!», - зазначив Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

717