Торговельна палата США виступила проти односторонніх санкцій стосовно Росії через політичну напруженість у Криму.

«Ми - ділове співтовариство - не хотіли б опинитися на лінії вогню», - заявив Wall Street Journal Майрон Брилліант, виконавчий віце-президент Торгової палати США.

За даними видання, минулого тижня відбулася зустріч представників російсько-американської ділової ради, яку очолює керівник корпорації Alcoa Клаус Клейнфельд, з радниками президента США Барака Обами з національної безпеки. Обговорювалися побоювання щодо санкцій, зокрема, ризик поступитися частиною російського ринку європейським конкурентам, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Джерела видання з числа чинних і колишніх американських чиновників стверджують, що США та інші західні країни сфокусуються на «індивідуальних, цілеспрямованих санкцій, а не на масштабні обмеження в економічній сфері, які здатні завдати прямої шкоди західному бізнесу».

Як раніше повідомляв ForUm, нижня палата конгресу США у вівторок ухвалила резолюцію, яка підтримує ідею запровадження санкцій щодо Росії у зв'язку з її діями щодо України. За ухвалення проголосували 402 члени палати, проти 7.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1023