Аеропорт «Сімферополь» закритий для обслуговування цивільних суден через неможливість гарантувати безпеку польотів і пасажирів, заявив журналістам міністр інфраструктури Максим Бурбак.

«Аеропорт закритий у зв'язку з тим, що ми не можемо гарантувати безпеку польотів. Аеропорт сам видав таку директиву», - сказав міністр.

За його словами, відкриття стане можливим тільки тоді, коли стане зрозуміло, що безпека польотів повністю гарантована. «Коли аеропорт буде відкритий? Не знаю», - сказав Бурбак, підкресливши, що на цей момент міністерству навіть ні з ким вести переговори щодо відкриття аеропорту. «Там немає з ким говорити», - зазначив глава Мінінфраструктури, повідомляє «УНІАН».

У той же час він зауважив, що залізничне сполучення з півостровом не порушено. «Залізничне сполучення йде за графіком, однак є затримки до години-півтори», - сказав Бурбак.

Найбільший авіаперевізник України авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заявила про скасування рейсів у напрямку Київ-Сімферополь, запланованих на 12 березня.

Нагадаємо, вночі 28 лютого група озброєних людей у військовій формі захопила аеропорт «Сімферополь».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

681