Сьогодні, 12 березня, о першій годині ночі співробітники УСБ України в Херсонській області виявили та затримали розвідгрупу Збройних сил РФ, яка проникла на територію Херсонської області з АР Крим поза пунктами контролю, повідомляє прес-центр СБУ.

«Метою цієї розвідгрупи було вивчення оперативної обстановки, отримання даних про передислокацію і ступінь готовності підрозділів Збройних сил України на території Херсонської області. Групою іноземців проводилася розвідка щодо 3-го зенітно-ракетного дивізіону (м. Каховка), 208-ї зенітно-ракетної бригади, підрозділу 79-ї автомобільної бригади», - йдеться в повідомленні.

Ватажком групи є громадянин Російської Федерації, офіцер військової розвідки ЗС РФ, 1981 р.н., уродженець Рязанської області. Затриманий незаконно використовував паспорт громадянина України на ім'я Арбузова Євгена Сергійовича, 1986 р.н.

«У своєму поясненні після затримання він визнав, що збирав інформацію розвідувального характеру: координати перебування блокпостів прикордонних військ, розташування частин підрозділів ЗС України. Служба безпеки України розслідує цей факт у встановленому законодавством України порядку і проінформувала МЗС України відповідно до українсько-російської Консульської конвенції», - підкреслили в СБУ.

Як раніше повідомляв ForUm, в Управлінні Служби безпеки України в Донецькій області заявляють, що Російська Федерація має намір насичувати регіон диверсійними групами.

Держприкордонслужба діятиме жорсткіше для запобігання проникненню провокаторів та екстремістів, які прибувають з Росії з метою провокацій і підготовки диверсій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502