У Криму російські війська спеціального призначення замінюють на механізовані батальйони. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у коментарі журналістам заявив виконувач обов'язків міністра оборони України Ігор Тенюх.

«Ротація військ у Криму йде, зараз війська спецпризначення вони замінюють на механізовані батальйони», - зазначив він.

Також, за словами Тенюха, в АРК завозять спецназ із Чечні.

Разом із тим в.о. міністра додав, що наразі у Криму зосереджено 18 430 тис. військовослужбовців РФ.

За його словами, у тому числі на 6 тис. військовослужбовців збільшено чисельність Чорноморського флоту РФ. «Якщо на 1 січня 2014 року МЗС РФ затвердило і подало нам цифру 12 500, то зараз - 18 430», - заявив він.

Крім того, за словами Тенюха, 220 тис. військових РФ беруть участь у навчаннях не тільки в Криму, але й на східних кордонах України. «Вчора Росія почала найбільші навчання десантних військ за всю свою історію. Всього у них задіяно до 400 тис. осіб», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що станом на 10 березня в Криму перебуває 18 780 тис. російських військовослужбовців.

1 березня Рада федерації Росії одностайно прийняла пропозицію Президента РФ Володимира Путіна про введення військ в Україну.

При цьому в Криму з 27 лютого російські військовослужбовці блокують роботу військових частин, прикордонних постів, чинять моральний і фізичний тиск на прикордонників та військовослужбовців.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352