У Донецькій області за останній тиждень прикордонники у пунктах пропуску через державний кордон не пропустили в Україну близько 700 громадян Росії. Про це повідомив учора ввечері на зустрічі з журналістами начальник Донецького прикордонного загону, полковник Юрій Лисюк.

«Зараз посилена охорона кордону. За останній тиждень близько 700 осіб нашими пунктами пропуску не пропущені в Україну, і є низка прикладів, які свідчать, що намагаються потрапити радикально налаштовані громадяни Російської Федерації», - сказав начальник прикордонного загону.

За його словами, росіяни «прибувають і на автобусах, і на літаках, і по залізниці», повідомляє «УНІАН».

Лисюк також розповів, що, зокрема 10 березня прикордонники не пропустили через кордон двох громадянин Росії на залізничній станції «Іловайськ».

«У них в сумці був камуфляж, спальний мішок, різного роду перев'язувальні матеріали, бинти та інше», - сказав він.

У той же час Лисюк зазначив, що прикордонники за тиждень пропустили через російсько-український кордон більше 2 тис. людей.

«Багатьох росіян пропускаємо, бо у них є позначки, що вони проживають в Україні, особливо в прикордонних районах. Деякі громадяни Росії, що живуть в Україні, їздять на роботу в Росію, деякі одружені з громадянками України, самі будучи громадянами Росії, у деяких діти громадяни України, ми їх також пропускаємо», - пояснив начальник прикордонного загону.

Як раніше повідомляв ForUm, станом на 11 березня з початку проведення спецоперацій на українсько-російському державному кордоні в Україну не пропущено понад 3,5 тисячі громадян Росії, які могли би брати участь у заходах щодо дестабілізації обстановки в Україні та Автономній Республіці Крим.

4 березня Державна прикордонна служба розпочала операцію «Кордон».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222