В.о. президента України Олександр Турчинов заявляє, що військового втручання Збройних сил України в Криму не буде, щоб не наражати на небезпеку східні області країни. Про це, як повідомляє «ВВС Україна», він заявив в інтерв'ю агентству «Франс Прес».

«Ми не можемо розпочати військову операцію в Криму, оскільки у небезпеці опиниться східний кордон, і Україну неможливо буде захистити», - сказав Турчинов.

Він назвав запланований на неділю, 16 березня, референдум про приєднання Криму до Росії «обманом», результати якого будуть сфальсифіковані в Москві.

«Те, що вони називають референдумом, відбудеться не в Криму, а в кабінетах у Кремлі. Російські війська не проводитимуть референдум, вони просто фальсифікують його результати», - додав Турчинов.

«Це обман, і більшість жителів Криму бойкотуватимуть цю провокацію», - сказав в.о. президента України.

Турчинов також зазначив, що Росія не хоче знайти дипломатичне врегулювання кризи в Криму, відмовляючись від будь-яких контактів як на рівні міністерств закордонних справ, так і на вищому урядові рівні.

Нагадаємо, 1 березня Рада федерації Росії одностайно прийняла пропозицію Президента РФ Володимира Путіна про введення військ в Україну.

При цьому в Криму з 27 лютого російські військовослужбовці блокують роботу військових частин, прикордонних постів, чинять моральний і фізичний тиск на прикордонників та військовослужбовців.

У МЗС України заявили, що станом на 10 березня в Криму перебуває 18 780 тис. російських військовослужбовців.













Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

473