У південно-східних регіонах України тривають масові протестні заходи, спрямовані проти нового керівництва країни.

Організатором масштабного мітингу в Луганську виступила «народна рада Луганщини» в рамках Маршу єднання південного сходу України. Учасники тримали в руках прапори України і Росії, а також різних громадських організацій.

Гасла на плакатах демонстрували, що учасники протестних мітингів покладають надії на Росію і не мають наміру визнавати нову українську владу: «Росія, Україна, Білорусь - Свята Русь», «За мирний Донбас! З нами Бог», «Ми не хочемо, щоб керували свині», «Яценюк - цей хам уже був» та ін.

На мітингу прозвучала вимога проведення референдуму, на якому всі українці змогли б висловити свою думку щодо подальшої долі України. Промовці на мітингу неодноразово наголошували, що нову владу України вони вважають нелегітимною.

Протестний мітинг пройшов також у Луганську. При цьому над будівлею Луганської ОДА було піднято російський прапор.

На мітингу виступили представники «Луганської гвардії», які закликали підтримати бійців «Беркута», які прибули з Києва і перебувають у луганській лікарні. На площі був оголошений збір коштів для «беркутівців». Учасники мітингу скандували «Слава «Беркуту».

Поряд з мітингом на підтримку Росії зібралися активісти Майдану для відзначення 200-річчя Т. Шевченка. В результаті між учасниками мітингів виникла бійка. Є постраждалі.

МЗС Росії виступило із заявою щодо подій на сході України. На думку російської влади у східних областях України панує беззаконня, причиною якого стали дії бойовиків «Правого сектора», яким потурає українська влада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1026