Влада Швейцарії оголосила про рішення заморозити активи і банківські рахунки ще дев'яти громадян України, повідомляє у вівторок веб-сайт французької газети «Ліберасьон».

Зокрема, ці заходи будуть спрямовані проти Віктора Януковича-молодшого, а також сина екс-прем'єра країни Миколи Азарова Олексія.

Крім того, санкції торкнуться колишнього глави служби безпеки України Олександра Якименка та Артема Пшонки - депутата Верховної Ради від Партії регіонів та сина колишнього генпрокурора України Віктора Пшонки.

У лютому поточного року влада Швейцарії оголосила про блокування всіх активів Віктора Януковича та його оточення, які можуть перебувати в цій країні, передає «Інтерфакс».

Згідно з документом, оприлюдненим на сайті FINMA (Swiss Financial Market Supervisory Authority), до переліку увійшли 20 осіб: Сергій Арбузов, Микола Азаров, Раїса Богатирьова, Михайло Добкін, Юрій Іванющенко, Геннадій Кернес, Олександр Клименко, Андрій та Сергій Клюєви, Борис Колесніков, Юрій Колобов, Володимир Козак, Олена Лукаш, Микола Присяжнюк, Віктор Пшонка, Едуард Ставицький, Віктор та Олександр Януковичі, Олександр Єфремов та Віталій Захарченко.

Нагадаємо, наприкінці лютого Швейцарія ухвалила рішення заморозити рахунки Віктора Януковича, а Австрія, Канада та Велика Британія - активи 18 українських чиновників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1102