Координаційна рада Громадського руху «Український вибір» заявила про необхідність прописати законодавчо права народу.

«Майдан-2014 не приніс очікуваних змін. Люди протестували проти узурпації влади політиками і чиновниками, але в результаті отримали чергову зміну персоналій. Нова влада діє ще більш цинічно, ніж стара. Політики, які ще вчора говорили про надання самостійності регіонам, сьогодні виступають за жорстку централізацію влади», - йдеться в заяві.

У Медведчука нагадали, що в статті 38 Конституції України чітко визначено право громадян брати участь в управлінні державними справами, брати участь у всеукраїнському і місцевих референдумах.

«Громадський рух «Український вибір» вимагає забезпечити право народу законним шляхом приймати рішення щодо ключових питань. «Український вибір» розробив Закон «Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою». На всеукраїнському референдумі люди зможуть вирішувати питання про форму правління, модель територіального устрою, статус мови і громадянства, а на місцевих - отримають можливість розглядати питання життєдіяльності та життєзабезпечення територіальних громад», - повідомили в русі.

У Координаційній раді стверджують, що ідеї «Українського вибору» підтримують мільйони українців, «які вимагають від нинішньої влади терміново ухвалити ефективний, дієвий і, головне, демократичний закон про всеукраїнський і місцеві референдуми».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

983