Виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький подав в Окружний адміністративний суд Києва позов про визнання протиправним та скасування рішення президії Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 10.03.2014 № 1726-6/14, яким виконання обов'язків прокурора Криму покладено на Наталю Поклонську.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, зазначене рішення виходить за межі повноважень президії Верховної Ради Криму, визначених ст. 31 Конституції Автономної Республіки, ст. 13, 14 Закону України «Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим».

«Це є прямим втручанням у повноваження генпрокурора, передбачені ст. 15 Закону України «Про прокуратуру», - заявили у відомстві.

Заявлено клопотання про вжиття заходів забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваного рішення.

Раніше наказом в.о. генпрокурора за порушення присяги, вчинення проступку, що порочить честь співробітника прокуратури, Поклонська була звільнена і позбавлена класного чину «радник юстиції».

Оскільки в діях Поклонської щодо свідомого незаконного присвоєння посади вбачаються ознаки злочину, передбачені ч.1 ст. 27 і ч.1 ст. 109 Кримінального кодексу України (співучасть в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), відомості про скоєне правопорушення внесено до ЄРДР, розпочато провадження у досудовому розслідуванні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

805