Станом на 10 березня в Криму перебуває 18 780 тис. російських військовослужбовців.

Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«За даними правоохоронних органів і силових структур, кількість військовослужбовців Росії в АРК станом на 10 березня оцінюється, за найскромнішими підрахунками, в 18 780 тис. військовослужбовців, із них 11 тис. 370 військовослужбовців Чорноморського флоту Росії, в тому числі 2 тис. 350 морських піхотинців і понад 7 тис. 400 військовослужбовців зі складу інших з'єднань і частин Збройних сил РФ», - сказав Перебийніс.

За його словами, загалом з початку загострення ситуації в АРК російськими військовослужбовцями заблоковані і виведені з ладу 40 із 56 об'єктів Державної прикордонної служби, захоплені 20 об'єктів й заблоковані 46 об'єктів державної інфраструктури. Зокрема, захоплені чотири військові частини і заблоковані 37, повідомляє «УНІАН».

«Російська сторона намагається законсервувати політичний статус-кво в очікуванні призначеного на 16 березня так званого референдуму про статус Криму, уникає будь-яких форматів вирішення конфліктної ситуації», - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, 1 березня Рада федерації Росії одностайно прийняла пропозицію Президента РФ Володимира Путіна про введення військ в Україну.

При цьому в Криму з 27 лютого російські військовослужбовці блокують роботу військових частин, прикордонних постів, чинять моральний і фізичний тиск на прикордонників та військовослужбовців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1149