Міністерство закордонних справ викликало представника посольства Росії для вручення чергової ноти через присутність в українських територіальних водах кораблів Балтійського і Північного флотів. Про це на брифінгу сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він поінформував, що раніше Росії була передана нота щодо невиконання російською стороною вимог виведення з території України великих десантних кораблів Балтійського моря «Калінінград», «Мінськ», і кораблів Північного флоту, які порушили державний кордон України, повідомляють «Українські новини».

При цьому він сказав, що російська сторона продовжує незаконне ввезення військової техніки, яка використовується для розширення інтервенції на території Автономної Республіки Крим.

«У зв'язку з цим, сьогодні до Міністерства закордонних справ було викликано представника посольства Російської Федерації в Україні для вручення чергової ноти, в якій сказано, що діяльність зазначених кораблів стає загрозою суверенітету, територіальної цілісності і політичної незалежності країни», - сказав Перебийніс.

При цьому він зазначив, що це суперечить реалізації права мирного проходження, передбаченого статтею 17 Конвенції Організації об'єднаних націй з морського права від 1982 року.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 березня МЗС України вдруге вручило диппредставникові РФ повідомлення про підтвердження відсутності російських військ поза межами дислокації Чорноморського флоту Росії в Криму.

Політичні відносини Росії з Україною перервано, оскільки Москва не визнає легітимності нинішньої української влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

726