Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення України вимагає від провайдерів вимкнути п'ять російських каналів до 19:00 11 березня. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вимагає від провайдерів програмної послуги до 19:00 11 березня поточного року припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів «Вести», «Росія 24», ОРТ (Перший канал всесвітня мережа), «РТР Планета», «НТВ - Мир», - йдеться в повідомленні.

У Нацраді зазначили, що станом на 12:00 11 березня вже до 50% провайдерів по всій Україні вимкнули мовлення цих іноземних каналів, інші готуються до вимкнення.

Національна рада звертається до об'єднань провайдерів програмної послуги - Спілки кабельного телебачення, Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, Асоціації «Укртелемережа», Телекомунікаційної палати України, Асоціації «Західноукраїнська гільдія операторів кабельного телебачення», Асоціації правовласників і постачальників контенту, Асоціації телевізійно-інформаційних мереж Криму і керівництва кабельних операторів, таких як «Воля», Укртелеком, «Тріолан», «Датагруп», «Фарлеп Інвест», «Інформаційні технології», «Віасат» та інших виконати цю вимогу».

«Така ситуація в інформаційному полі України викликана необхідністю гарантування інформаційної безпеки відповідно до Рішення РНБО України від 1 березня 2014 «Про невідкладні заходи щодо гарантування національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України «та зверненням Ради національної безпеки та оборони України від 6 березня 2014 № 242/2-5-1 до Національної ради», - пояснили в прес-службі.

Разом із тим, Національна рада рекомендує забезпечити ретрансляції в мережах України передач телеканалу ATR і Чорноморської ТРК.

Як раніше повідомляв ForUm , Рада національної безпеки та оборони України закликала Нацраду з питань телебачення і радіомовлення зібратися й переглянути ліцензійні умови мовлення на території України російських телеканалів, що порушують українське законодавство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

864