Конституційний суд України сьогодні-завтра ухвалить рішення конституційності діяльності Верховної Ради Криму і цього тижня Верховна Рада розгляне питання про розпуск кримського парламенту. Про це, як передає кореспондент Forum'у, виступаючи в парламенті, заявив голова Верховної Ради, в.о. Президента Олександр Турчинов, передає кореспондент Forum'у.

Він повідомив, що заява, яку сьогодні ухвалила Верховна Рада щодо незаконної діяльності парламенту Криму, передбачає надання однієї доби на те, щоб Верховна Рада Криму могла скасувати свої незаконні рішення.

Також Турчинов повідомив, що в заяві йдеться і про розпуск парламенту АРК. «Згідно з Конституцією України розпуск парламенту Криму може відбутися тільки після рішення КСУ. Відповідні документи щодо незаконної, антиконституційної діяльності парламенту Криму надані в КСУ і вони почали провадження у цій справі. Сподіваюся, що вони не затягуватимуть це питання. Ми ще раз звернемося до КСУ і сьогодні або завтра суд ухвалюватиме рішення з цього питання, щоб на цьому тижні ВР могла визначитися щодо незаконної діяльності... та розпуску цього парламенту, що незаконно діє», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 березня Верховна Рада АРК звернулася до президента Російської Федерації і Державної Думи Федеральних Зборів РФ з пропозицією про початок процедури входження Криму до складу Російської Федерації як суб'єкта РФ.

7 березня виконувач обов'язків Президента України голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ «Про припинення дії постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 6 березня 2014 року №1702-6/14 «Про проведення загальнокримського референдуму».

7 березня, на розгляд Конституційного суду України надійшло конституційне подання в.о. Президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова щодо відповідності Конституції постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим «Про проведення загальнокримського референдуму» від 6 березня 2014 № 1702-6/14, повідомляє прес-служба КСУ.

8 березня Верховна Рада України вимагає від парламенту Криму негайно переглянути своє рішення від 6 березня 2014 року про проведення 16 березня загальнокримського референдуму.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

644