Представники «Самооборони Майдану» повинні залишити захоплені будинки, а наведенням порядку зобов'язана зайнятися міліція. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в кулуарах парламенту заявив нардеп від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль.

«Сьогодні кричати «Банду геть!», «Зека геть!» немає сенсу. Україна - в економічній скруті. Треба їхати додому, копати городи, садити картоплю, а не вештатися чужими особняками, бити і грабувати. Командирам потрібно навести дисципліну, а міліції - порядок», - сказав він.

Крім того, за його словами, лавам «Самооборони» необхідне очищення. «Скажіть, хіба не можна Сашу Білого поставити на місце? Вивести на Майдан і показати, що він компрометує сьогодні не тільки ідею Майдану, а всю державу Україна в такий складний час. Але ні. Знову ж таки, що не можна повиганяти з особняків, які, можливо, на корупційні кошти побудовані? Після рішення суду про визнання людини винною це майно буде забрано в дохід держави, а не в дохід окремої групи, що зайшла з автоматами і сказала, що ми тут стережемо», - зазначив нардеп.

Москаль підкреслив, що багато особняків уже розграбовано. «Поки стережуть - меблі зникли, посуд зник, спиртне випито, корів, баранів, свиней зарізали. Хіба це не компрометація? Росія? Не давайте приводу, і репортаж зі стелі не намалюєш», - підсумував він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

651