Органи прокуратури та військової прокуратури мають негайно розпочати розслідування й арешти всіх, хто мав стосунок до розкрадань у Міністерстві оборони. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк з трибуни Верховної Ради, повідомляє секретаріат КМУ.

Він наголосив, що протягом останніх чотирьох років було здійснено «системну диверсію з підриву національної безпеки та оборони України».

«Зараз дійшло до того, що уряд в терміновому порядку займається тим, що постачає ТС - 1 (авіаційне паливо - Ред.) для того, щоб літали літаки, дизельне пальне, бензин. Це при тому, що бюджетних призначень на такі витрати немає», - підкреслив прем'єр.

Він повідомив, що наразі Збройним силам України постачаються 7 тис. тонн ТС - 1 і 60 тисяч тонн паливно-мастильних матеріалів.

Глава уряду також додав, що враховуючи стан державного матеріального резерву, а також те, що з недоторканного запасу були вилучені товарно-матеріальні цінності, зараз вирішується питання постачання речового майна, «починаючи з взуття і закінчуючи одягом».

Яценюк також нагадав, що незважаючи на те, що в Криму тричі намагалися виключити систему Національного банку та Державного казначейства, уряд знайшов шлях, як доставити кримським військовослужбовцям 125 млн грн, які Кабінет Міністрів виділив як одноразову допомогу.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів доручив виділити 125,8 млн гривень для виплати додаткового грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил, внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ та Адміністрації Державної прикордонної служби, які проходять службу на території Автономної Республіки Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

652