Єврейська громада Києва не збирається залишати столицю України, незважаючи на складну політичну ситуацію в країні. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив головний рабин Києва та України Моше Реувен Асман.

«Інформація про закриття єврейських шкіл у Києві неправдива. Проросійські сайти почали писати, що всі євреї поховалися і школи позакривалися. Але це не так. У нас все прекрасно», - сказав Моше Реувен Асман.

За його словами, євреї не залишають столицю України і не збираються цього робити найближчим часом.

Водночас посольство Ізраїлю в Україні не приймає громадян і не відповідає на телефонні дзвінки вже другий тиждень, пише «Київ єврейський». Не веде прийом ні з консульських, ні з інших питань. Сторінки головного дипвідомства в соцмережах також не оновлюються. Раніше депутат Кнесету Костянтин Развозов настійно просив МЗС Ізраїлю зробити виняток хоча б для посольства в Україні.

Він уточнив, що у зв'язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в Україні, українські євреї можуть звертатися в посольство. Також вони можуть виявити бажання репатріюватися. І потрібно створити всі умови для того, щоб вони змогли це зробити. «Я прошу виділити репатріантів із загального потоку і надати їм максимальне сприяння. При всій повазі до боротьби співробітників Міністерства закордонних справ за свої права, ми не повинні завдавати шкоди процесу репатріації», - заявив Развозов.

Проте МЗС Ізраїлю непохитне і не робить винятків ні для кого.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229