Віктор Янукович заявив, що він має намір найближчим часом повернутися до Києва, і відмовився визнати легітимними оголошені на травень президентські вибори в Україні.

«Як тільки дозволять обставини - впевнений, недовго чекати - я обов'язково повернуся в Київ», - сказав Янукович, виступаючи перед журналістами у вівторок у Ростові-на-Дону.

Він також заявив, що «вибори Президента, які оголошені на 25 травня клікою, яка захопила владу в результаті неконституційного перевороту, абсолютно нелегітимні і незаконні».

Янукович заявив, що в Україні «банда ультранаціоналістів», що діє від імені нібито законної влади, планує розв'язати громадянську війну.

«Вдумайтеся, вони хочуть поставити армію під прапор Бандери, і розв'язати громадянську війну. Вони хочуть включити в Збройні сили бойовиків націоналістичних організацій, дати їм у руки зброю», - сказав Янукович, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На його думку, «за ширмою нібито правомочного уряду в країні діє банда ультранаціоналістів та неофашистів, які мітять і на президентський пост».

«Вони з силою захоплюють органи місцевого самоврядування, вони звільняють керівництво міліції та служби безпеки не тільки в центрі (Києві), але й на місцях. Міста патрулюються людьми в масках з пов'язками на руках, шириться свавілля щодо громадян України», - сказав Янукович.

Він зазначив, що люди, які діють від імені влади, звільняють вищих армійських офіцерів, які опираються використанню Збройних сил України на південному сході країни проти мирного населення.

Як раніше повідомляв ForUm , 22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень». Цією постановою призначаються позачергові вибори президента на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

749