Євросоюз схвалив надання багатомільярдної фінансової допомоги Україні, однак нещодавні кадрові зміни в структурах української влади - оглядач Der Standard Герфрид Шперль має на увазі призначення низки українських олігархів на посади губернаторів - наочно показують, в чиїх руках опиняться ці кошти після того, як надійдуть в Україну.

Так, губернатором Дніпропетровської області став олігарх і соратник Юлії Тимошенко Ігор Коломойський, губернатором Донецької області - Сергій Тарута, який співпрацює з найбагатшою людиною України Рінатом Ахметовим, який, у свою чергу, є противником Тимошенко, передає «Інопреса».

Ще один олігарх з табору Тимошенко Петро Порошенко, котрого називають «шоколадним королем», планує взяти участь в президентських виборах. Нині, згідно з опитуваннями громадської думки, за Порошенка готові проголосувати 21% виборців, що перевершує результат Кличка.

Ніяка велика інвестиція не може пройти повз цих олігархів, а тому, переконаний журналіст, «Євросоюзу необхідно в стислі терміни створити спеціальну структуру, яка б контролювала грошові потоки». Як приклад наводяться організації на зразок Червоного хреста або «Карітас», яким, як пише Шперль, європейські громадяни можуть довіряти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298