З одного боку, російські ЗМІ поширюють повідомлення про неонацистів в Україні, які нібито очолили революцію і на свій розсуд розпоряджаються її плодами, з іншого боку - Вашингтон і Брюссель зберігають мовчання і безапеляційно підтримують тимчасовий уряд прем'єра Арсенія Яценюка. Але де ж правда? Над цим розмірковує Ганна Маццоне в статті, опублікованій в італійському тижневику Panorama.

«А якщо Європа і Сполучені Штати підтримують українських неонацистів? Питання цілком реальне і пояснюється хаосом, який безроздільно панує у Києві та околицях, - йдеться в статті. - Холодна (поки) війна між Росією, США і ЄС ведеться на полі пропаганди. Фільтрується офіційна і неофіційна інформація. Поширюється зміст перехоплених телефонних переговорів між головою європейської дипломатії Кетрін Ештон і міністром закордонних справ Естонії Урмасом Паетом, який досить емоційно розповів про іншу правду щодо «коричневої революції» в Києві. Ештон не спростувала факту цього телефонного дзвінка, в ході якого провина за загибель людей на Майдані була покладена на снайперів ультраправих, а не прихильників Януковича», - пише автор, повідомляє «Інопреса».

«Але де ж правда? Важко сказати, особливо в умовах перехресного вогню протилежних пропагандистських машин. Однак з кожним днем з'являються нові тривожні деталі про природу нових українських лідерів, і мовчання ЄС стає все більш важким», - вважає Маццоне.

«Послідовники Степана Бандери, які сьогодні множать лави «Свободи», неонацистської української партії, за яку в 2012 році проголосували два мільйони людей, - пише автор статті. - Йдеться про партію, яку сьогодні підтримує прем'єр Арсеній Яценюк, який вміло розмістив своїх людей на ключові пости в тимчасовому уряді».

«Неонацисти з партії «Свобода» представлені в уряді віце-прем'єром Олександром Сичем та чотирма міністрами оборони, навколишнього середовища, сільського господарства та народної освіти. Олександр Сич у своєму виступі в парламенті 4 лютого стверджував, що «фашистська диктатура - кращий спосіб керувати країною», - повідомляє журналістка.

Член партії «Свобода» Андрій Парубій є секретарем Національної ради безпеки та оборони, Дмитро Ярош, лідер неонацистського «Правого сектора», оголосив себе кандидатом у президенти України, а представник іншої неонацистської організації - УНА-УНСО - Дмитро Булатов призначений міністром у справах молоді і спорту. Нарешті, щоб завершити список неонацистів у керівництві країни, зазначимо, що Олег Махніцький, член партії «Свобода», призначений генеральним прокурором, інформує автор статті.

«Ці імена невідомі на Заході, але представляють ультранаціоналістичну анатомію «нової» України, є шанувальниками армії Степана Бандери і четвертою політичною силою в країні. Мрією Бандери була незалежність України та управління нею згідно із принципами Третього рейху, - пише автор. - За словами істориків, Бандера та його люди поділяли з нацистами одну ідею-фікс - мовляв, євреї України підтримували комунізм та імперіалізм Сталіна».

«Коли була окупована столиця Східної Галичини, прихильники Бандери в ході погромів убили тільки в Києві 4 тис. євреїв. Всього за сприяння невтомного Бандери від рук нацистів загинуло понад півтора мільйона українських євреїв», - оповідає Маццоне.

«Сьогодні в Києві історія знову демонструє свою гнилу і беззубу посмішку: на фото Олег Тягнибок, лідер «Свободи», обмінюються рукостисканнями спочатку з леді Кетрін Ештон, а потім і з Джоном Керрі. Іншими словами, складається враження, що саме в Україні були висаджені нацистські «зміїні яйця», що породили ескадрони «курчат», які тепер розпоряджатимуться разом з іншими супротивниками Януковича грошима, які надходять від Європи (11 млрд євро), США (1 млрд доларів) і МВФ (1 млрд доларів)», - йдеться в статті.

«Для цих неонацистських «курчат» головними ворогами продовжують залишатися росіяни та євреї. Лідери «Свободи» виступають і проти поляків, і проти всіх, хто не може похвалитися чистою українською кров'ю», - пише журналістка, характеризуючи це як «очевидний ідіотизм, беручи до уваги строкатий склад українського населення». А кілька днів тому український рабин Моше Реувен Асман, головний рабин хасидів) стривожив єврейську громаду, закривши школи і порадивши євреям залишити місто, щоб не стати «жертвами хаосу». «Дуже поганий сигнал», - зазначає автор статті.

«Але чому Європа і США воліють ховати голову в пісок перед обличчям найсильнішої стурбованості євреїв? Правду важко виявити, проте, абсолютно очевидно, що інформація замовчується однією та іншою стороною. Безапеляційна підтримка Сполученими Штатами і Європою тимчасового уряду в Києві може виявитися фатальною необережністю, дуже схожою ну ту, що була допущена в Лівії, коли до влади після повалення злочинця Муаммара Каддафі прийшли інші злочинці», - впевнена автор статті.

«США і Європа хочуть ризикнути повторенням ситуації в серці Європи? Ймовірно, було б правильним почати серйозне і глибоке розслідування епізодів, що мали місце на Майдані, перш ніж настане час «Х» найближчої неділі, з проведенням референдуму в Криму. Війна не потрібна нікому, ні Росії Володимира Путіна, ні, тим більше, США і ЄС. Залишається пролити світло на безліч темних сторін», - підсумовує автор статті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341