Громити офіси та коїти інші злочини під виглядом «самооборони» можуть звичайні «гопники». Про це сказав у коментарі кореспондентові Forum'у генерал-полковник міліції, який виконував у 2007 році обов'язки глави МВС Михайло Корнієнко.

«Коли кажуть, що це ті, хто брав участь у Майдані - це не завжди відповідає дійсності. Під їх виглядом може працювати хто завгодно. Думаю, що це звичайні «гопники», злочинці або ряджені», - вважає він.

Корнієнко підкреслив, що для стабілізації ситуації необхідно, щоб міліція завоювала довіру народу, а народу - підтримати міліцію. «Як це зробити? Це процес не одномоментний. Має минути час, щоб міліція довела, що не дарма отримує гроші. Знову ж, правоохоронці були паралізовані і деморалізовані, а з цього стану потрібно виходити. Також правоохоронцям потрібно займатися профілактикою, розкриттям злочинів, викриттям банд, груп, зграй всіляких, що почали під галас активно діяти», - додав він.

«Треба реагувати на всі без винятку заяви. І тоді все буде нормально. Знову ж таки, потрібен контроль ефективності реєстрації (в реєстрі досудових розслідувань. - Ред.), чи порушуються справи, чи не залишаються без розгляду, чи притягнули винних до відповідальності», - радить колишній глава МВС.

Крім того, Корнієнко підкреслив, що за діяльністю міліції має бути контроль як прокуратури, так і громадськості. «Все потихеньку повинно входити в русло цивілізованого суспільства», - резюмував він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

576