На території Автономної Республіки Крим перебуває близько 18 тисяч російських військовослужбовців. Про це заявив виконувач обов'язків міністра оборони України Ігор Тенюх під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Саймоном Смітом, повідомляє прес-служба оборонного відомства.

«Наразі на території Криму перебуває близько 18 тисяч російських військовослужбовців, із них 6000 - спецназ, тоді як відповідна міждержавна угода передбачає розміщення тільки 12 тисяч 500 військовослужбовців», - зазначив Тенюх.

За словами в.о. міністра, російський колега Сергій Шойгу запевнив його, що військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації в Криму немає.

Аналогічну відповідь почув від свого російського колеги і начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України Михайло Куцин.

«Однак, за наявною у нас інформацією, російська сторона порушила всі статті міждержавних домовленостей щодо функціонування Чорноморського флоту та його перебування на території України», - заявив Тенюх.

Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні зазначив, що Великобританія продовжує серйозну і наполегливу підтримку зусиль України щодо припинення зовнішньої агресії, збереження територіальної цілісності та недоторканності держави.

Нагадаємо, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в Автономній Республіці Крим є російські війська, оскільки там стоїть Чорноморський флот РФ і охорона його об'єктів посилена.

Російські військові продовжують спростовувати свою належність до РФ, вони маскуються, в тому числі, щоб представити себе підрозділами самооборони для місії ОБСЄ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

861