З боку російських агресорів триває блокування поромної переправи «Крим». Всього в пункті пропуску перебуває до 100 військовослужбовців збройних сил Росії і 50 осіб так званої «самооборони», повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«Застосовуючи фізичну силу, вони роблять неможливим здійснення належного прикордонного та інших видів контролю», - йдеться в повідомленні.

За минулу добу сталося дві провокації в пункті пропуску «Крим», під час яких російські військові сприяли прориву через кордон фактично двох армійських колон. Вони відтіснили представників усіх контрольних служб, а через деякий час спочатку через кордон прорвалося 15 автомобілів «КамАЗ» без номерів, серед яких також був один паливозаправник і машина зв'язку. Невдовзі таким же чином російські військові не пропустили ще 10 «КамАЗів», 6 «Уралів» і карету швидкої допомоги.

Крім того, техніка та матеріальні кошти доставляються десантними кораблями Чорноморського флоту Росії. У бухті «Козача» з двох кораблів вивантажили спочатку 18 вантажних автомобілів «Урал» і «КамАЗ» з продовольством, пізніше - ще 17 автомобілів «КамАЗ» та 1 БТР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

935