Україна наполягатиме на присутності міжнародних спостерігачів у разі проведення референдуму в Криму, незважаючи на його незаконність, заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця на брифінгу.

«Будь-які рішення цього референдуму незаконні, і немає інших варіантів, крім як протестувати і сказати міжнародному співтовариству, що результати референдуму недійсними», - цитує в.о. міністра «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Україна та міжнародна спільнота не визнають цей референдум.

«Тим не менш, ми наполягаємо на тому, щоб там були міжнародні спостерігачі, однак ще немає рішення з боку ОБСЄ та Євросоюзу на рівні міжнародних організацій, які могли б спостерігати за тим, що відбувається в Криму», - сказав він, додавши, що причиною є те, що Росія блокує переговори.

Як повідомляв ForUm, Міністерство закордонних справ України повідомило іноземні посольства про нелегітимність постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим про проведення референдуму 16 березня.

У четвер, 6 березня, Верховна Рада АРК звернулася до президента Російської Федерації і Державної Думи Федеральних Зборів РФ з пропозицією про початок процедури входження Криму до складу Російської Федерації як суб'єкта РФ.

Виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ «Про припинення дії постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 6 березня 2014 року №1702-6/14 «Про проведення загальнокримського референдуму».

Турчинов також заявив, що Верховна Рада ініціюватиме розпуск парламенту Автономної Республіки Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

793