Москва готова до діалогу із Заходом для пошуку шляхів вирішення української кризи, але не сприймає спроб виставити Росію однією зі сторін конфлікту, заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

«У тому, що стосується Російської Федерації, ми відкриті до чесного, рівноправного, об'єктивного діалогу з нашими зарубіжними партнерами, щоб спробувати знайти шляхи допомоги всім українським сторонам вийти з цієї кризи», - сказав Лавров на прес-конференції, повідомляє РІА «Новости».

При цьому, за його словами, «діалог повинен бути чесним, партнерським, без спроб виставити нас мало не як сторону конфлікту, що зараз намагаються робити деякі наші партнери».

«Криза створена не нами, більше того, вона створена всупереч нашим багаторазовим давнім застереженням. Вона створена штучно і за суто геополітичними мотивами», - зазначив міністр.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України вважає помилкою небажання Російської Федерацією вести повноцінний діалог з українською владою. На засідання країн-учасниць Будапештського меморандуму в Парижі представник Російської Федерації не прийшов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

827