Російські військовослужбовці штурмом захопили відділ прикордонної служби «Щолкіне» і, погрожуючи, вигнали сім'ї прикордонників на вулицю.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби, озброєні російські спецназівці увірвалися в прикордонний підрозділ сьогодні вночі.

«Під час нападу агресори побили старшого зміни прикордонних нарядів, який здійснював чергування і намагався чинити опір, і захопили кімнату зберігання зброї. Продовжуючи безчинства, нападники увірвалися і в квартири, де проживають сім'ї прикордонників», - йдеться в повідомленні.

Озброєні росіяни відібрали мобільні телефони у начальника відділу прикордонної служби, його дружини та інших офіцерів.

«Погрожуючи зброєю вони наказали всім зібрати речі і залишити територію відділу», - зазначили в прикордонному відомстві.

Наразі підрозділ захоплено російськими військовими.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

6 березня Верховна Рада АРК звернулася до президента Російської Федерації і Державної Думи Федеральних Зборів РФ з пропозицією про початок процедури входження Криму до складу Російської Федерації як суб'єкта РФ.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що Верховна Рада ініціюватиме розпуск парламенту Автономної Республіки Крим.

Політичні відносини Росії з Україною перервані, оскільки Москва не визнає легітимності нинішньої української влади.

Станом на 7 березня 11 об'єктів блокуються озброєними військовослужбовцями Росії. У Криму перебуває близько 30 тисяч військовослужбовців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1042