У п'ятницю, 7 березня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч з Директором Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Резом Могадамом, повідомили Forum'у в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
 
Під час зустрічі сторони проаналізували складне економічне становище в Україні.
 
Зазначалося, що переговори з МВФ треба завершити якомога швидше, оскільки Україна потребує негайної фінансової допомоги.

Як раніше повідомляв ForUm, Єврокомісія визначила пакет фіндопомоги Україні в сумі 11 млрд євро, які будуть виділені протягом декількох років.

5 березня міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що Міністерство фінансів України сподівається отримати відповідь від місії МВФ щодо розміру кредиту вже наступного тижня.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий надати Україні кредити на 5 млрд євро до 2020 року в рамках міжнародної програми фінансової допомоги для підтримки структурних і макроекономічних реформ.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що сума макрофінансової допомоги Україні від міжнародних партнерів складе $15 мільярдів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1136