Федерація профспілок оцінює відновлення згорілого в центрі Києва Будинку профспілок у більш ніж 100 млн грн

Відновлення будівлі Федерації профспілок України (ФПУ), що згоріла наприкінці лютого під час сутичок на Майдані Незалежності в центрі Києва, за попередніми оцінками обійдеться в понад 100 млн грн.

Про це повідомив виконувач обов'язків глави ФПУ Григорій Осовий на прес-конференції.

«Ми маємо намір відновити цю будівлю. Зрозуміло, що за рахунок власних коштів це буде проблематично зробити. Думаю, що будуть ініціативи щодо внесків кожного члена профспілок та допомоги міжнародних організацій. Ми сподіваємося, що держава і уряд сприятимуть вирішенню цього питання», - сказав Осовий.

«За попередніми оцінками, це сума понад 100 млн грн», - додав він, передає «УНІАН».

В.о. голови ФПУ також повідомив, що наразі Федерація проводить роботу з експертизи спаленого столичного офісу.

«Наші наміри - відновити будівлю у тому вигляді, можливо, кращому. Київські архітектори працюють над цим проектом», - сказав він.

За словами Осового, впродовж найближчого місяця планується провести детальну експертизу, огляд усіх конструкцій і скласти відповідні технічні акти. Після цього стане відомо, яку суму необхідно виділити і які терміни займе відновлення.

Як повідомляв ForUm , пожежа в Будинку профспілок почалася у вівторок, 18 лютого, близько 22:00. У середу вдень пожежа посилилася. З верхніх поверхів будівлі пожежники врятували 41 людину. Пожежа була ліквідована у четвер, 20 лютого, о 6:55.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

957