Прокуратура міста Севастополя звернулася до суду з вимогою про визнання протиправним та скасування розпорядження Координаційної ради щодо організації Севастопольського міського управління юстиції від 3 березня «Про створення Севастопольського морського торговельного порту», повідомили Forum'у у прес-службі Генеральної прокуратури.

Зазначеним розпорядженням новоствореному Севастопольському морпорту підпорядкована вся портова інфраструктура, розташована на території міста та його акваторії і призначений в.о. начальника порту Воробйов О.О.

Проведеною прокурорською перевіркою встановлено, що це розпорядження прийнято всупереч Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про морські порти в Україні», оскільки законодавством не передбачена можливість створення місцевими органами виконавчої влади морських портів, призначення на посади його керівників, здійснення контролю за їхньою діяльністю та розпорядження майном.

«Таким чином, прийняття цього розпорядження порушує порядок користування державною власністю і може завдати значної шкоди економічним інтересам держави», - підкреслюється в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство інфраструктури звернулося в Генеральну прокуратуру України з проханням визначити законність рішення про формування нового Севастопольського морського торговельного порту і підпорядкування йому всієї портової інфраструктури, розташованої на території Севастополя та його акваторії.



Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

878