Американська адміністрація розглядає набір різних заходів впливу на Росію у зв'язку з подіями в Україні аж до паузи в ключових сферах двостороннього діалогу, заявив перший заступник держсекретаря США Вільям Бернс.

«Ми продовжуємо розглядати всі аспекти наших відносин з Росією - від припинення підготовки до саміту «великої вісімки» в Сочі до паузи щодо ключових елементів нашого двостороннього діалогу», - сказав Бернс, виступ якого розповсюдив держдепартамент США, передає «Інтерфакс».

«Ніхто не повинен недооцінювати силу терплячого, рішучого контр-тиску із застосуванням усіх невійськових засобів, які є в нашому розпорядженні, у поєднанні із роботою з нашими союзниками, залишаючи відкритими двері для деескалації та дипломатії, якщо Росія до цього готова», - підкреслив перший заступник держсекретаря.

Він повідомив, що однією складовою зовнішньополітичної стратегії США щодо української проблеми є надання військової підтримки сусідніх з Україною союзникам по НАТО в рамках зобов'язань за Вашингтонським договором.

Як раніше повідомляв ForUm, Сполучені Штати Америки вирішили ввести візові обмеження стосовно громадян Росії та України, дії яких, на думку Білого дому, загрожують цілісності України.

Державній Думі Росії, в свою чергу, запропонували ввести економічні санкції проти українських олігархів, які «сприяли поваленню влади».

Європейський Союз має намір ініціювати введення санкцій проти Росії у разі відмови від врегулювання ситуації в Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

998