Уряд ухвалив низку жорстких рішень щодо економії державних коштів. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час прес-конференції, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Зокрема, за його словами, ухвалено рішення про фактичне скорочення більше трьох тисяч співробітників центрального апарату та по міністерствах загалом по Україні.

«Ми не утримуватимемо заступників міністрів, керівників департаментів, глав адміністрацій, які державні кошти, яких немає зараз у казні, їздять й отримують державні пільги», - підкреслив глава уряду.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо поїздки прем'єр-міністра до Брюсселя економ-класом рейсовим літаком, Яценюк нагадав, що користувався рейсами економ-класу і в часи перебування на посаді міністра закордонних справ і голови Верховної Ради України.

«Тут нічого нового, і так літатимуть усі члени Кабінету Міністрів. Тому що в країні, де 70% людей живуть за межею бідності, чартерами літати можуть тільки ті, хто зухвало ставляться до свого народу», - сказав глава уряду.

Прем'єр також зазначив, що у разі надзвичайних ситуацій використовуватимуться відповідні засоби доставки: «Але там, де є регулярні рейси, - дискусії навіть не повинно бути».

«Економ-клас в економ-країні», - додав Яценюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

962